Dé online marketing specialist sinds 2014

Meer bezoekersaantallen voor Jazz in de Gracht

Jazz in de Gracht: het gezelligste muziekevenement op en rond de grachten in de binnenstad van Den Haag! Ieder jaar worden rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht tientallen gratis jazzconcerten gegeven. Tijdens het meerdaagse event kun je ook bij verschillende cafés en restaurants aan de kade terecht.

Surlinio is de samenwerking met Menno van Mcloud consultancy, organisator van Jazz in de Gracht, een aantal jaren geleden begonnen. Surlinio heeft voor Jazz in de Gracht een gebruiksvriendelijke en snelle website gebouwd en beheert de social media kanalen.

Menno Doorschodt

Jazz in de Gracht over onze samenwerking

Jazz in de Gracht is een gratis evenement en afhankelijk van sponsoren. Iedere euro wordt dus 3 keer omgedraaid. Surlinio heeft als online partner optimaal efficiënt de communicatiebudgetten ingezet om zoveel mogelijk relevante Jazz-fans te bereiken. Dat is gelukt. Jazz in de Gracht heeft de meest succesvolle Facebook pagina van alle evenementen in de regio.

- Menno Doorschodt, organisator Jazz in de Gracht

De uitdaging

De uitdaging voor Jazz in de Gracht was om meer bezoekers naar het festival te krijgen en de naamsbekendheid te vergroten.

De oplossing

We hebben voor Jazz in de Gracht een social media strategy gemaakt waardoor social media efficiënter en effectiever worden ingezet. Ook hebben we een nieuwe snelle, gebruiksvriendelijke website gebouwd om te fungeren als online programmawijzer.

Het resultaat

In 2015 had het festival 10.000 bezoekers, in 2019 is dat maar liefst gegroeid naar ruim 100.000 bezoekers. De website van Jazz in de Gracht heeft succesvol gediend als snelle online programmawijzers. Daarnaast is het bereik via social media enorm geweest, tot wel 1 miljoen weergaven per editie. In 5 jaar tijd is de Facebookpagina van Jazz in de Gracht gegroeid van 2000 naar ruim 13.000 volgers.

@jazzindegracht

Bekijk de website

Wat hebben wij voor Jazz in de Gracht bereikt?

+ 11.000 volgers in 5 jaar tijd

1 miljoen social media weergaven per editie

Website succesvol als online programmawijzer

Ook interessant?

De beste wijnen online shoppen bij Le Vieux Jean Vins
De beste wijnen online shoppen bij Le Vieux Jean Vins
Vanuit de liefde voor Bourgogne en haar vele mooie wijnen is Le Vieux Jean Vins sinds 1992 actief met de import van wijn. Le Vieux Jean Vins is jaren geleden bij Surlinio terecht gekomen om een website te laten bouwen voor hun andere onderneming (cateringmeesters.nl). In 2021 hebben zij besloten om ook een shop voor Le Vieux Jean Vins bij Surlinio te laten bouwen.
Uitstekende customer care voor Domino’s Pizza
Uitstekende customer care voor Domino’s Pizza
Middels een langere relatie is Domino’s Pizza Den Haag ca. 5 jaar geleden bij Surlinio terecht gekomen. Surlinio plaatst en promoot berichten op social media en zorgt voor de customer care nadat klanten vragen of opmerkingen hebben.
Vergroting van naamsbekendheid voor Röttgering NVM Makelaars
Vergroting van naamsbekendheid voor Röttgering NVM Makelaars
Via een gemeenschappelijke vriend is Röttgering NVM Makelaars bij Surlinio terecht gekomen. Voor Röttgering NVM Makelaars hebben wij een website gebouwd, beheren wij social media en voeren wij Google Ads campagnes.