Dé online marketing specialist sinds 2014

Facebook pixel

Datum: 04-08-2021

Facebook pixel

Verkopen en registraties bijhouden en remarketing

De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s jouw websitebezoeker bekijkt. Met deze gegevens kun je vervolgens verschillende acties ondernemen met jouw online marketing. We noemen dit remarketing, want je brengt opnieuw iets onder de aandacht bij iemand die hier al eerder interesse in heeft getoond. In deze story lees je meer over de Facebook Pixel.

Remarketing met Facebook

Pixel Remarketing zorgt ervoor dat jouw website bezoeker nog een keer in aanraking komt met jouw product, service of dienst nadat zij de website hebben afgesloten. Hoe werkt dat? Een potentiële klant is op internet aan het zoeken naar een product, service of dienst en komt op jouw website terecht. Hij kijkt wat rond, maar twijfelt nog. De klant sluit de website en gaat wat anders doen. Vervolgens gaat hij op Facebook en ziet hij een advertentie met informatie waar hij eerder naar gezocht heeft. Via deze Facebook advertentie klikt de klant door naar jouw website.

Herkenbaar? Vast en zeker, want grote adverteerders, zoals Bol.com, doen dit al jaren. En nu is dit ook voor jou mogelijk! Verkopen en registraties bijhouden. De Facebook Pixel maakt het mogelijk om verkopen bij te houden, namelijk met een aangepaste conversie. Op deze manier kan je gericht adverteren en zien hoeveel verkopen of leads een advertentie oplevert. Een conversie kun je zien als een actie van jouw websitebezoeker, bijvoorbeeld het plaatsen van een product in het winkelmandje. Iedere advertentie maak je met een bepaald doel voor ogen, de Facebook Pixel helpt je bij het meten van deze doelen.

Andere voorbeelden van deze doelen zijn inschrijvingen op de nieuwsbrief of het invullen van het contactformulier. De Facebook Pixel onthoudt bovendien op welke pagina jouw websitebezoeker is geëindigd (toen hij/zij de website heeft afgesloten). Met deze informatie kun je heel gericht een advertentie laten zien aan deze websitebezoeker. Op deze manier wordt een advertentie alleen weergegeven aan geïnteresseerde klanten. Hierdoor zal de Return On Investment(ROI) voor deze advertentie lager zijn dan bij een normale advertentie. Dit komt omdat er gericht geadverteerd wordt op een specifieke doelgroep. De advertentie wordt dus alleen aan potentiële klanten weergegeven.

Persoonlijke advertenties

Facebook houdt in de gaten welke Facebook-gebruiker jouw website heeft bezocht, en deze persoon plaatst Facebook in de Pixel Doelgroep. Deze doelgroep kun je nu een meer persoonlijke advertentie laten zien. Je hoeft deze klant niet meer uit te leggen wat jouw merk, product, service of dienst inhoudt, want dat weet de klant al. Je kunt nu een klant herinneren aan jouw product, service of dienst met een advertentie en ze precies verwijzen naar waar ze gebleven waren op jouw website. Heeft een klant de website afgesloten bij een bepaalde training; dan kan de advertentie zijn ‘vergeet je niet in te schrijven!’.

En daar is waar het uiteindelijk over gaat, zorgen dat het geld dat je investeert in adverteren zo wordt ingezet door Facebook dat de advertenties alleen aan potentiële klanten getoond wordt.

Onze hulp nodig?

Wil je wellicht een training op het gebied van Pixel Remarketing of hulp bij het implementeren op jouw webshop of site? Bekijk dan hieronder wat we voor je kunnen betekenen. 

> Training aanvragen
> Meer informatie over diensten

Door Bas Broekarts

Overzicht stories

Ook interessant?

Onze insights en nieuwtjes op het gebied van Tech, Online Marketing en Social Media.

Nieuwe update van Sara
Nieuwe update van Sara
Wie mij nog niet kent: ik ben Sara Wennekes, professioneel windsurfer en woon en train in Den Haag. Sinds mijn laatste blog voor Surlinio is er een hoop veranderd. Vorig jaar organiseerde ik mijn seizoen alleen, had ik geen vaste coach en wisselde ik per trainingsblok van trainingspartners. Nu sta ik sta aan de start van het seizoen MET een team EN een vaste coach!
Oplichters actief
Oplichters actief
Een groot aantal van onze klanten heeft de afgelopen dagen e-mail gekregen van tmbenelux.org, met een verhaal over een registratie verzoek van een domein met een extensie die je nog niet in het bezit hebt.
Hoe wordt mijn website beter gevonden
Hoe wordt mijn website beter gevonden
Het is niet makkelijk om ervoor te zorgen dat jouw website gevonden wordt tussen de 1.9 miljard sites die nu online staan. Hier de Top 8 adviezen om beter gevonden te worden.