Dé online marketing specialist sinds 2014

Hoe 'groen' is jouw WordPress website?

Datum: 10-11-2021

Hoe 'groen' is jouw WordPress website?

WordPress is een bruinkoolcentrale

Surlinio is vanaf 2022 CO2 neutraal. Dat hebben we op een aantal manieren bereikt, en een daarvan is de manier waarop wij websites bouwen.

Nog elke dag krijgen we de vraag of we ook WordPress websites bouwen. En nee, dat doen we niet. Naast het feit dat deze websites met regelmaat gehackt worden en over het algemeen langzaam zijn, is er nog een belangrijke reden: het resource verbruik van een WordPress website.

Een standaard blanco installatie van een WordPress site is op dit moment 31Mb. Daar heb je dan ook wat voor. Een toolbox met allerlei software die je voor van alles kunt gebruiken. Van het eenvoudig maken van een contactformulier tot integratie met je mailing software. Van deze toolbox wordt over het algemeen minder dan 10% gebruikt. Vergelijk het met Microsoft Word. Verreweg de meeste mensen gebruiken minder dan 4% van alle functies. De top 3 zijn: copy, paste, en bold ;-)

Je kunt WordPress zien als Word voor websites. Met relatief weinig kennis van de achterliggende technologie kun je dankzij de uitgebreide toolbox snel een keurige website bouwen. Keurig als in 'ziet er goed uit', wat minder keurig als in 'snel, goed vindbaar, en geoptimaliseerd'.

Een blanco versie van een Surlinio site is gemiddeld 1.2Mb. Dat is 25 maal minder dan een WordPress site. Aangezien we op dit moment meer dan 600 door ons gebouwde websites hosten, kun je bedenken dat de besparingen op stroom-, opslag-, cpu- en geheugengebruik immens zijn. Dat levert niet alleen een veel kleinere CO2 footprint op, maar voor onze klanten snelle, compacte, veilige en goed vindbare websites, en voor ons een ruim meer dan halvering van de benodigde servers om alle sites te hosten. Een win-win-win dus.

De klant wint, het milieu wint, en Surlinio wint.

Ook je huidige bruinkoolcentrale laten ombouwen naar groene energie?

Bel me.

Door Bas Broekarts

Overzicht stories

Ook interessant?

Onze insights en nieuwtjes op het gebied van Tech, Online Marketing en Social Media.

Nieuwe update van Sara
Nieuwe update van Sara
Wie mij nog niet kent: ik ben Sara Wennekes, professioneel windsurfer en woon en train in Den Haag. Sinds mijn laatste blog voor Surlinio is er een hoop veranderd. Vorig jaar organiseerde ik mijn seizoen alleen, had ik geen vaste coach en wisselde ik per trainingsblok van trainingspartners. Nu sta ik sta aan de start van het seizoen MET een team EN een vaste coach!
Oplichters actief
Oplichters actief
Een groot aantal van onze klanten heeft de afgelopen dagen e-mail gekregen van tmbenelux.org, met een verhaal over een registratie verzoek van een domein met een extensie die je nog niet in het bezit hebt.
Hoe wordt mijn website beter gevonden
Hoe wordt mijn website beter gevonden
Het is niet makkelijk om ervoor te zorgen dat jouw website gevonden wordt tussen de 1.9 miljard sites die nu online staan. Hier de Top 8 adviezen om beter gevonden te worden.