Dé online marketing specialist sinds 2014

Hoe 'groen' is jouw WordPress website?

Datum: 10-11-2021

Hoe 'groen' is jouw WordPress website?

WordPress is een bruinkoolcentrale

Surlinio is vanaf 2022 CO2 neutraal. Dat hebben we op een aantal manieren bereikt, en een daarvan is de manier waarop wij websites bouwen.

Nog elke dag krijgen we de vraag of we ook WordPress websites bouwen. En nee, dat doen we niet. Naast het feit dat deze websites met regelmaat gehackt worden en over het algemeen langzaam zijn, is er nog een belangrijke reden: het resource verbruik van een WordPress website.

Een standaard blanco installatie van een WordPress site is op dit moment 31Mb. Daar heb je dan ook wat voor. Een toolbox met allerlei software die je voor van alles kunt gebruiken. Van het eenvoudig maken van een contactformulier tot integratie met je mailing software. Van deze toolbox wordt over het algemeen minder dan 10% gebruikt. Vergelijk het met Microsoft Word. Verreweg de meeste mensen gebruiken minder dan 4% van alle functies. De top 3 zijn: copy, paste, en bold ;-)

Je kunt WordPress zien als Word voor websites. Met relatief weinig kennis van de achterliggende technologie kun je dankzij de uitgebreide toolbox snel een keurige website bouwen. Keurig als in 'ziet er goed uit', wat minder keurig als in 'snel, goed vindbaar, en geoptimaliseerd'.

Een blanco versie van een Surlinio site is gemiddeld 1.2Mb. Dat is 25 maal minder dan een WordPress site. Aangezien we op dit moment meer dan 600 door ons gebouwde websites hosten, kun je bedenken dat de besparingen op stroom-, opslag-, cpu- en geheugengebruik immens zijn. Dat levert niet alleen een veel kleinere CO2 footprint op, maar voor onze klanten snelle, compacte, veilige en goed vindbare websites, en voor ons een ruim meer dan halvering van de benodigde servers om alle sites te hosten. Een win-win-win dus.

De klant wint, het milieu wint, en Surlinio wint.

Ook je huidige bruinkoolcentrale laten ombouwen naar groene energie?

Bel me.

Door Bas Broekarts

Overzicht stories

Ook interessant?

Onze insights en nieuwtjes op het gebied van Tech, Online Marketing en Social Media.

Surlinio Golden Partner van PrestaShop
Surlinio Golden Partner van PrestaShop

Feest! Surlinio is onlangs Golden Partner van PrestaShop geworden. Nu vraag je je misschien af wat dat eigenlijk inhoudt of wat PrestaShop eigenlijk is. In deze story lees je hier meer over.
Snelheid en SEO
Snelheid en SEO
Een snelle website wordt steeds belangrijker. Niet alleen willen gebruikers snel antwoord. Ook je positie in zoekmachines wordt bepaald n.a.v. de snelheid van je site.
Hoe meet je de snelheid van je website? En waarom is dit precies zo belangrijk? In deze story lees je meer.
Facebook pixel
Facebook pixel
De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s jouw websitebezoeker bekijkt. Met deze gegevens kun je vervolgens verschillende acties ondernemen met jouw online marketing. We noemen dit remarketing, want je brengt opnieuw iets onder de aandacht bij iemand die hier al eerder interesse in heeft getoond. In deze story lees je meer over de Facebook Pixel.