Hoe maak ik een categorie aan in PrestaShop?

Het aanmaken van een categorie kan op twee verschillende manieren. Optie 1 is om je categorie direct toe te voegen bij het aanmaken van een product. Optie 2 is om via je BackOffice een categorie aan te maken. Hieronder leggen we de verschillende opties uit.

Optie 1: een categorie aanmaken bij het toevoegen van een product

Stap 1.1. Ga naar je Backoffice
Log in in je PrestaShop Backoffice
Weet je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer? Neem dan even contact op met support@surlinio.com.

Stap 1.2. Klik op categorie aanmaken
Klik bij het aanmaken van een product op ‘Categorie aanmaken’ rechtsonder in het scherm.

Hoe voeg ik een product toe PrestaShop

Stap 1.3. Voer informatie in
Voer de naam en bovenliggende categorie in en klik op opslaan.
Hoe voeg ik een product toe PrestaShop
Wil je eerst nog een bovenliggende categorie aanmaken zoals bijvoorbeeld ‘Kleding’ of ‘Accessoires’? Volg dan de stappen uit optie 2.

Optie 2: Voeg de nieuwe categorie toe via Catalogus > Categorieën.

Stap 2.1. Ga naar je Backoffice
Log in in je PrestaShop Backoffice
Weet je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer? Neem dan even contact op met support@surlinio.com.

Stap 2.2. Ga naar Catalogus > Categorieën
Ga in je Backoffice naar Catalogus > Categorieën. Druk hier op de knop ‘voeg nieuwe categorie toe’. Hoe voeg ik een product toe PrestaShop

Stap 2.3. Voer informatie in
Loop alle velden langs en voer minimaal informatie met een * in. Sla de nieuwe categorie vervolgens op.

Wil je een nieuwe bovenliggende categorie aanmaken? Sla deze dan eerst als nieuwe categorie op zoals hier beschreven op. Gebruik deze categorie vervolgens als 'bovenliggende categorie' bij het aanmaken van nieuwe producten.

Let op: heb je je shop in meerdere talen gebouwd? Zorg dan dat je informatie in verschillende talen invoert door de taal rechtsboven aan te passen en de aanpassingen ook in de nieuwe taal op te slaan.
Hoe voeg ik een product toe PrestaShop

Stap 2.4. Gebruik de nieuwe categorie
Wanneer je een nieuw product aanmaakt, of een bestaand product wijzigt kun je nu de nieuwe categorie in gebruik nemen.