Dé online marketing specialist sinds 2014

Hoe maak ik een categorie aan in PrestaShop?

Om je producten onder te verdelen kun je categorieën aanmaken. Te denken aan jassen, shirtjes of broeken. Het aanmaken van een categorie kan op twee verschillende manieren. Je kan een categorie aanmaken bij het toevoegen van een nieuw product. hier is te zien hoe dat moet. Daarnaast kun je ook via de Backoffice verschillende categoriën aanmaken en indelen. Hieronder leggen wij uit hoe dat werkt.

Stap 1. Ga naar je Backoffice
Log in in je PrestaShop Backoffice
Weet je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer? Neem dan even contact op met support@surlinio.com.

Stap 2. Ga naar Catalogus > Categorieën
Ga in je Backoffice naar Catalogus > Categorieën. Druk hier op de knop ‘voeg nieuwe categorie toe’. Hoe voeg ik een product toe PrestaShop

Stap 3. Voer informatie in
Loop alle velden langs en voer minimaal informatie met een * in. Hoe voeg ik een product toe PrestaShop
Sla de nieuwe categorie vervolgens op.

Stap 4. Oudercategorie indelen
Wil je een nieuwe bovenliggende categorie aanmaken? Of werken met verschillende groepen categorieen? Zorg dan dat je de juiste ouder categorie kiest. Wil je een nieuwe ouder categorie aanmaken? Sla deze dan eerst als nieuwe categorie op onder 'home'. Gebruik deze categorie vervolgens als 'bovenliggende categorie' bij het aanmaken van nieuwe producten:

In het voorbeeld hieronder maken wij bijvoorbeeld een nieuwe categorie aan aan welke onder 'kleding' gaat vallen. Hoe voeg ik een product toe PrestaShop

Stap 5. Gebruik de nieuwe categorie
Wanneer je een nieuw product aanmaakt, of een bestaand product wijzigt kun je nu de nieuwe categorie in gebruik nemen.

Let op: heb je je shop in meerdere talen gebouwd? Zorg dan dat je informatie in verschillende talen invoert door de taal rechtsboven aan te passen en de aanpassingen ook in de nieuwe taal op te slaan.
Hoe voeg ik een product toe PrestaShop


Terug naar faq Open ticket