Dé online marketing specialist sinds 2014

Zoektermen onderzoek

Zoektermen onderzoek

vanaf €200

Het begint allemaal met een potentiële klant die op Google of Bing een zoekterm of -termen intikt. Zoektermen onderzoek is een van de belangrijkste, meest waardevolle en hoogst renderende activiteiten op het gebied van zoekmachine marketing. Ranking voor de juiste zoekwoorden kan een website maken of breken. Door onderzoek te doen naar de zoekwoorden van jouw markt, kun je niet alleen leren welke termen en zinsdelen je moet targeten met SEO en SEA, maar ook meer te weten komen over jouw doelgroep als geheel. Heel vaak blijkt dat klanten hoog willen scoren op een in hun beroep gangbare term waar in de praktijk nooit op wordt gezocht. Een goed voorbeeld is 'plaagdieren', een standaard term bij ongedierte bestrijders, maar er wordt alleen maar op 'ongedierte' gezocht.

Het gaat er niet altijd om meer bezoekers naar de website te halen, maar om de juiste bezoekers die ook converteren (lees iets aanschaffen of hun gegevens achterlaten) aan te trekken.

Hoe bepaal je de waarde van een zoekwoord?

Hoeveel is een zoekwoord waard voor jouw? Als je een online horlogewinkel heeft, verkoop je dan meer aan bezoekers die zoeken naar 'goedkope horloges' of 'beste horloges'? Wat kost het per klik als je op een bepaald zoekwoord gevonden wordt via Google Ads? Hoe vaak wordt er in Nederland op 'goedkope horloges' überhaupt gezocht?

Wij doen een zoekwoorden analyse die op jouw branche en jouw producten gericht is, en geven daarna advies hoe je die resultaten kunt gebruiken bij het optimaal inrichten van de website. Die aanpassingen kun je vervolgens zelf uitvoeren of door ons of jouw websitebouwer laten doen. Kom je er niet uit, dan kun je ons altijd bellen voor gratis uitleg.

Contact Over SEO Over SEA Gratis SEO scan